Doen wat je raakt, dat is mijn motto. Doen wat je raakt gaat over in actie komen omdat je voelt dat dit je iets gaat opleveren, meer werkplezier, groei, succes of je gewoon lekkerder voelen. Wanneer je doet wat je raakt, ontstaat er energie, plezier, gerichte beweging. Balans tussen hoofd, buik en handen. Het vrijmaken van die energie, dat is waar ik anderen raak en  zelf ook dagelijks in geraakt wordt!

Ik begeleid professionals, teams en organisaties bij ontwikkel vragen. Ik word vaak gevraagd wanneer “de motor hapert” (niet toevallig deze beeldspraak, mijn vader heeft altijd in de reparatie van motoren gewerkt dus ik heb dat talent van hem gekregen, bedankt pap!).

Ik kijk wat nodig is om de motor weer soepel te laten lopen. Dat kan iets zijn wat te analyseren, zichtbaar en tastbaar is zoals onvoldoende brandstof. In dat geval ga ik bijvoorbeeld met mensen of teams ontdekken welke voeding nodig is om de motor weer aan de gang te krijgen (andere rol of werkomgeving bijvoorbeeld). Bij een organisatievraag kijk ik samen met de directie of de juiste mensen aan boord zijn, of de bedrijfsdoelstellingen aansluiten bij wat de mensen laten zien of wat er aan de menskant nodig is om gewenste groei te realiseren.

Soms is het minder zichtbaar wat er aan de hand is maar wel voelbaar dat er iets vast zit. Draaien mensen rondjes in hun eigen patronen en lukt het hun zelf niet daaruit te stappen. Of teams en organisaties hebben last van steeds terugkerende issues. Dan kom je niet veel verder met analyseren en is er iets anders nodig om los te komen.  Voor mij is dat systemisch werken. Ik heb mijzelf ook weer gevoed en laten inspireren met de methode van rake vragen. Deze rake vragen zijn een hele praktische manier om systemisch te kijken naar je vraag, dat past heel erg bij mij en mijn manier van werken, praktisch, luchtig mét diepgang! .Zo heb ik zelf weer ruimte gemaakt en ontdekt wat er vastzat en daar beweging in gebracht. In mijn geval ontstond er lucht zoals je kunt zien op de foto, ruimte om lekker te lachen. Dat is voor mij doen wat je raakt!

Wil jij ook weten wat je raakt?

Toevallig vanmorgen weer een team begeleidt met hun Disc kleuren in combinatie met hun drijfveren, Driving Forces. Een helder instrument voor zowel individuele als teamvragen die zorgt voor bewustwording waar jouw voorkeursstijl ligt en wat jou in actie zet. Zeker in combinatie met onze online omgeving een hele praktische en concrete manier om zelf verder thuis verder te reflecteren en verdiepen.

Een andere manier om erachter te komen wat je raakt, is eens aandacht te geven aan signalen die je ontvangt maar waar je in de waan van de dag niet voldoende bij stilstaat en naar luistert. Ik nodig je uit in contact te staan met je hele hebben en houwen, je hele wezen. Niet alleen je hoofd maar juist ook in verbinding met de rest van je lijf. Niks zweverigs aan.

Net wat werkt en wat de motor weer soepel laat draaien!