Leef je volle potentieel
Header

Systemisch werken


Many problems are just there because we have never looked at them to figure out what they are

Hoe vaak word je niet geconfronteerd met het feit dat je niet de dingen doet die je zou willen doen? Of dat je steeds weer die dingen doet die je helemaal niet wilt doen? Het wel of niet vertonen van een bepaald gedrag heeft in veel gevallen te maken met een onbewuste loyaliteit aan je (familie) systeem.

Je bent onderdeel van een systeem. Je groeit op en ontwikkelt je in systemen met je ouders, je schoolklas, je team, een vereniging en weer later werk je in systemen, zoals in een organisatie. Iedereen heeft een plek in het systeem, er is sprake van een ordening. Met opstellingen kun je je eigen plek en de positie die anderen innemen op diep niveau leren kennen. Dit geeft ruimte voor acceptatie en maakt dat je kunt gaan bewegen, vanúit je kern.

Opstellingen maken blokkades zichtbaar. Door de ervaring van een opstelling kan je perspectief verschuiven, dingen vallen op hun plek. Dit zorgt ervoor dat je kunt gaan doen wat je vanuit je hart echt wilt, vanuit vrijheid je eigen plek kunt gaan innemen.

Mijn eigen ervaring met systemisch werk heeft mij veel opgeleverd, het letterlijk ervaren wat jouw plek is gaat dieper dan welk gesprek dan ook.

Ikzelf hou van een praktische toepassing, laat je verrassen en ga ervaren wat het systeem je te bieden heeft!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: