Wil jij jouw werkweek eens anders starten? Wil jij jezelf en je omgeving een plezier doen en behalve naar je to-do lijst, focussen op samen-werken, plezier en moeiteloosheid? Best een fijne intentie toch, zeker nu we weten dat de lockdown nog wel wat langer gaat duren.

Leuke oefening is om de namen op te schrijven van de mensen waar je veel mee werkt of waar jij verantwoordelijk voor bent. En vervolgens te beschrijven hoe deze persoon het liefste “aangezet” wil worden. Misschien wel op een heel andere manier dan jij of dan je zelf gewend bent. Zet deze informatie in, tijdens het (virtuele) contact met de ander. Merk je verschil? Als het goed is ben je jezelf in ieder geval meer bewust van de reactie van de ander, dat is al winst. En vraag voor de verandering ook eens aan de ander of deze verschil heeft gemerkt in jouw benadering? Grote kans dat je zomaar een heel ander gesprek krijgt met nieuwe informatie over jullie samenwerking, mooie bonus!

Handig is om bij deze oefening wat hulpmiddelen in te zetten, je kent vast wel een model waar je eerder kennis mee hebt gemaakt, MBTI, Insights of DISC. Ikzelf werk graag met deze laatste in combinatie met drijfveren.

Snappen hoe je zelf in elkaar zit en juist ook op welke manier andere mensen werken, geeft effectief werken en samenwerking een boost. Ik zet de DISC en drijfverenanalyses dan ook bijna altijd in bij mijn coachtrajecten en ook train ik samen met Eveline Bouman veel teams en leidinggevenden met deze instrumenten als basis.

Meer weten wat ik hierin voor jou of je team kan betekenen?Stuur mij een berichtje en ik neem vandaag nog contact met je op. Kan je meteen beginnen 🙂