Wat de essentie is van mijn coach vak? Voor mij gaat het over verbindingen maken, creëren en waar nodig herstellen. Vergelijkbaar als deze mannen op de foto. Dan kan je weer helder je eigen richting bepalen en keuzes maken.

Ik hoef je niet te vertellen dat we in een snelle tijd leven waarin heel veel verandert en je steeds uitgedaagd wordt om mee te bewegen. Om je daarin stevig te voelen en te kunnen bewegen  heb je vaste grond onder je voeten nodig. Soms voelt het misschien alsof je op drijfzand loopt, waardoor je moeite hebt om eigen stappen te zetten. Je zet dan misschien maar halve stappen, loopt op je tenen: voelt niet heel comfortabel en zeker niet stevig.

Mijn coaching levert weer meer stevigheid onder je voeten op omdat we net als de mannen op zoek gaan naar de bestaande verbindingen en waar nodig nieuwe gaan aanleggen. Zo kun je weer eigen richting bepalen en focussen. Mijn eigen helm bestaat uit mijn mijn vakmanschap (jarenlange ervaring en al mijn opleidingen)  én uit wie ik ben als mens. Dat zet ik allemaal in om veiligheid te creëren, essentieel!

Hoe dat eruit ziet? We gaan spitten en de boel een beetje door elkaar husselen, misschien nog een laagje dieper. Tot we de bestaande verbinding in het zicht hebben. En als die niet voldoende stevig is of niet helemaal past bij wat nodig is, dan kijken we of we er een ander bestaand kabeltje bij kunnen pakken. Eentje die misschien een beetje uit je zicht was geraakt omdat ie eerder niet zo van pas kwam. Nieuwe verbindingen leggen, oude misschien afstoffen zodat het allemaal weer wat soepeler en efficiënter verloopt. Jij meer jezelf bent.

En vervolgens ga je de nieuwe setting uitproberen. Wat is het effect van deze nieuw ontstane verbindingen? Wanneer werkt ie? Hoe wordt daarop gereageerd? En hoe voelt dat voor jou als het werkt? Smaakt het naar meer? Je gaat dus leren door te ervaren, te reflecteren.

Met als doel dus meer stevigheid ervaren om je zo soepel te bewegen in jouw leven vol uitdagingen en verrassingen.

Mooi vak, dat coachen!