“Start where you are,
use what you have,
do what you can”

Arthur Ashe

Ervaar jouw ruimte

Wees welkom op mijn plek bij het Haarlemse Seinwezen

Als je meer wilt “sein” moet je dus hier “wezen”. Dit is dé plek om naartoe te komen met vraagstukken waar je tot nog toe niet verder mee kwam. Met die thema’s waarin je steeds maar rondjes om je eigen staart blijft draaien.

Je bent van harte welkom met je meest hardnekkige patronen.  Je wordt hier niet verlicht, verlost of veranderd. Wel zal je hier anders vertrekken dan je gekomen bent. 

Niet omdat we iets nieuws in je stoppen dat niet bij je past. Wel omdat je hier op kunt halen wat je ooit verloren bent.

Je leert je verborgen potentieel te benutten en te gaan staan voor wat jij te brengen hebt. Dat maakt je wendbaarder, effectiever en meestal ook blijer.

Ik werk vanuit een heerlijke plek bij het Haarlemse Seinwezen. Een plek waar je direct de goeie vibe zult ervaren zodra je binnenloopt.

Ook kies ik in overleg om de duinen in te gaan. In contact en in beweging, een prachtige en effectieve combinatie!

Mijn methoden

Elk traject is uniek omdat elk mens en daarmee elke vraag uniek is.
Wel put ik uit een aantal bouwstenen. Zo bouw ik ook jouw traject op tot een programma wat jou echt verder helpt! 

Systemisch werk

Je bent onderdeel van een systeem. Je groeit op en ontwikkelt je in systemen met je ouders, je schoolklas, je team, een vereniging en weer later werk je in systemen, zoals in een organisatie. Iedereen heeft een plek in het systeem, er is sprake van een ordening. Als er iets in de verbinding niet klopt is dat voelbaar als een blokkade. Door systemisch te kijken onderzoeken we welke verbinding niet klopt. Daaarmee kan je perspectief verschuiven, dingen vallen op hun plek. Dit zorgt ervoor dat je kunt gaan doen wat je vanuit je hart echt wilt, vanuit vrijheid je eigen plek kunt gaan innemen. Mijn eigen ervaring met systemisch werk heeft mij veel opgeleverd, het letterlijk ervaren wat jouw plek is gaat dieper dan welk gesprek dan ook. Ikzelf hou van een praktische toepassing, laat je verrassen en ga ervaren wat het systeem je te bieden heeft!

Voice Dialogue

Bij Voice Dialogue onderzoeken we welke “ikken” bij jou het meest aan het stuur zitten. Vaak zijn deze "ikken" zo vertrouwd dat je denkt dat jij dit bént. Deze speelse coach vorm zorgt voor nieuwe bewustwordingen. We laten diverse “ikken” aan het woord en laten je ervaren dat jij zelf de vrijheid hebt om te bepalen wie voorin de bus mag komen zitten. Hoe anders is het om voorafgaand aan een moeilijk gesprek niet de voorzichtige subpersoon maar juist de zelfverzekerde voorin de bus te schuiven! 

Lees hier mijn artikel uit het Psychologie magazine van november 2022.

Lichaamswerk

Voor echte en langdurige transformatie is  meer nodig dan bewustwording en snappen hoe het zit. Door bijvoorbeeld fysiek te ervaren waar in je lijf de stagnatie voelbaar is en te ervaren welke beweging wil ontstaan, krijg je toegang tot een andere manier van weten, intelligentie zit immers niet alleen in je hoofd maar ook in je hart en je buik. En door bijvoorbeeld de kwaliteit van jouw aanwezigheid vergroten zorgt dat het wel gaat werken.

Ik ben fan van deze methoden en deel dit graag met jou tijdens mijn coaching.

Wandelcoaching

Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel

Als je wandelt, kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging.

Een gesprek dat wandelend wordt gevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Daardoor is het makkelijker zaken om lastige gevoelens of gedachten te te laten.

In de natuur beweeg je je buiten je vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken. Hierdoor zul je makkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.

DISC analyse

Wat geeft jou energie? Welke gedragsstijl laat jij van nature het makkelijkste zien? Iedereen gaat anders om met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. Elke gedragsstijl kent zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Door een helder zicht op jouw persoonlijke profiel kun je het maximale rendement uit jezelf blijven halen. Een talentenanalyse bestaat uit een uit een online vragenlijst, een uitgebreide en praktische rapportage en een coachgesprek. Vaak combineer ik de talentenanalyse met de drijfverenanalyse. Zo krijg je niet alleen inzicht in wat je doet maar ook waarom je doet wat je het liefste doet!

Drijfverenanalyse

Waarom doen we de dingen die we doen - wat zet jou in actie? Het antwoord ligt voor een belangrijk deel in je innerlijke motivatoren of drijfveren, ook wel Driving Forces genoemd. Ze bepalen in belangrijke mate hoe we de wereld om ons heen ervaren en wat we waarderen of afkeuren. Hoe meer de passies, voorkeuren en interesses worden gebruikt en gestimuleerd in jouw (werk)leven, des te groter de kans dat je voldoening voelt bij wat je dagelijks bijdraagt. Een drijfverenanalyse bestaat uit een online vragenlijst, een uitgebreide en praktische rapportage en een coachgesprek.

Kweektuin Academy

De Kweektuin Academy is een online leerprogramma, ontwikkeld samen met Eveline Bouman. Met de thuiswerktool  kun je zelfstandig aan de slag.

Het programma is in te zetten als losstaand programma  maar vaak zet ik deze ook in als onderdeel van maatwerk programma's voor in-companytrajecten binnen organisaties.

Succesfactoren voor mijn coaching

We bepalen samen de meetlat – wat wil je bereiken, hoe ziet de wereld eruit als je daar bent. Het verschil tussen de gewenste situatie en de eigen bijdrage in de huidige situatie, vormt je leerproces.

Context: De context is de omgeving waarin de coachvraag zich afspeelt. De werksituatie. De context geeft zicht op wisseling van perspectieven. Zoals jij zaken benoemt, vermoed jij dat jouw leidinggevende dat ook zo ziet? En je collega’s, waarin verschillen zij van mening met jou en waarom? De wisselwerking tussen jou en de context is van wezenlijk belang bij hoe je de huidige situatie ervaart vanuit jouw perspectief.

Eigenaarschap – wat ligt er in jouw invloedssfeer? Hoe ga je jezelf daaraan houden?

IJsberg – Welke opvattingen zitten er onder jouw gedrag? Dat vereist zelfreflectie!

Hier-en–nu – Niet "praten over", we gaan vooral ervaren in het hier en nu. Hier worden de andere succesfactoren zichtbaar, daar zit de crux van mijn trajecten.

ik ga door tot er echt beweging ontstaat

Mijn aanpak

Mijn aanpak is gestoeld op drie pijlers: inzicht, vertaling en actie. Het begint dus bij bewustwording, inzicht in wie je bent en wat je daar heeft gebracht. Automatische patronen komen aan het licht en worden afgestoft. De zogenaamde groef waar je snel indraait als je je niet bewust bent. Waar nodig worden nieuwe effectieve patronen verkend en daarmee je repertoire vergroot. Vervolgens kijken we naar wie je nog meer kunt zijn, de vertalingsfase. Met de laatste fase zorgen we dat de verandering zichtbaar wordt en duurzaam. Dat is voelbaar en zichtbaar!

Ik laat je contact maken met binnen, met jezelf en met waar het hapert, wat je misschien hebt aan te kijken of hebt te laten, Vanuit daar ontstaat de beweging, buiten. Meestal niet zo eenvoudig als het lijkt. Verandering en beweging gaan immers vaak gepaard met weerstand. Maar hé, je hebt een verlangen, een wens of een vraag die aan je trekt. En die is de moeite waard om aandacht te geven.

Je leert geen ‘trucjes’, maar je krijgt zicht op wie je echt bent, waar het echt over gaat, zonder de bullshit. Vervolgens maak je de vertaalslag naar concreet gedrag in de dagelijkse praktijk, kun je keuzes gaan maken, je eigen leven en loopbaan vormgeven. 

Waarom je voor coaching en specifiek voor mijn coaching zou moeten kiezen? Ik vertel het je hier

Je leert geen ‘trucjes’,
maar je krijgt zicht op wie je echt bent

Coachvragen waar ik je goed bij kan helpen

Ik draai rondjes

Blijf je rondjes draaien en lukt het je niet om uit een vervelend patroon te stappen?

Wat wil ik?

Heb je de behoefte aan grip op je loopbaan? Weet je niet wat je wil maar voel je dat je het anders zou willen?

Ik wil meer in the lead zijn

Ervaar je veel druk in jouw rol als leider of professional en zou je je steviger willen voelen je werk en leven?

Referenties van mijn klanten

“Overwogen, getwijfeld, gezocht en gelukkig Annemarie getroffen. Ze heeft me met haar inlevingsvermogen, positieve instelling en zonder te (ver)oordelen helpen zoeken naar mijn drijfveren. Hiermee heb ik weloverwogen de volgende stap in mijn carrière kunnen zetten. De gesprekken met Annemarie heb ik als zeer ontspannen en waardevol ervaren waarbij ze niet schuwt om je kritisch naar jezelf te laten blijven kijken. Inmiddels heb ik het roer succesvol volledig omgegooid en heeft Annemarie hierin met haar aanpak een belangrijke rol gespeeld waarvoor ik haar heel lang dankbaar zal blijven.”

Alvarito

“Met Annemarie heb ik een interessant coachingstraject doorlopen. Ze is erg doortastend in het voorhouden van een spiegel en je te laten graven totdat je bij de kern van een bepaald obstakel komt. Dit in combinatie met de nuttige en zeer relevante testen die zij heeft afgenomen en uitvoerig met mij heeft besproken en geïnterpreteerd, heeft dit geleid tot meer zelfinzicht op zowel professioneel als privé gebied. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een zeer uitdagende en interessante functie uitbreiding. Bovendien heeft zij een zeer aangename en integere persoonlijkheid waardoor het heel makkelijk is om (persoonlijke) ervaringen te delen. Kortom, ben zeer te spreken over Annemarie en raad haar zeker aan voor een ieder die qua werk een moment van bezinning, zelfreflectie of een duw in de goede richting kan gebruiken.”

Sandra

Aanmeldformulier voor een gratis gesprek

Als je jouw gegevens invult, plannen we een gratis kennismakingssessie. Deze is bij mij altijd kosteloos, omdat het al lastig genoeg kan zijn om die eerste stap te zetten om hulp te vragen.

Oog voor kwaliteit!

Erkend Coach bij de STIR, keurmerk voor professioneel begeleiden

Gecertificeerd consultant TTI Success Insights Benelux voor de gedrags-DISC analyse, drijfveren en Driving Forces analyse

Voor overige en meest up-to-date certificeringen en opleidingen verwijs ik graag naar mijn Linkedin pagina

Ontdekken wat Amèr Coaching vandaag al voor jou kan betekenen?

Maak vrijblijvend kennis met mij

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

bezoekadres

Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
(Locatie Seinwezen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093
BTW NL001605734B12