“Start where you are,
use what you have,
do what you can”

Arthur Ashe

Coaching

Ik coach en adviseer ervaren en gedreven professionals, leiders en teams die in een professionele omgeving (willen) werken, op leiderschaps- en carrière-vraagstukken. 

Mijn trajecten maak ik altijd op maat. Elke vraag en individu is uniek! Wel werk ik altijd volgens een opbouw die werkt: van inzicht naar vertaling naar actie. Het inzicht is vaak te ontdekken op andere plekken dan die je zelf al kent. Je komt niet voor niks bij een coach! Ik help je dan ook om anders te kijken naar mogelijkheden, samen ontdekken we waar jouw ruimte zit. Ik bied je een veilige plek om je echte verhaal te ontdekken die zich wil laten horen. Ik zie het vaak als een moment om bij je jezelf na te gaan waar je vandaan komt, wat je daaruit meegenomen hebt en vervolgens ook daarin keuzes te maken. Misschien ontdek je wel dat overtuigingen of waarden niet meer zo goed bij je huidige leven en ambities passen. De fase van vertaling en zeker die van actie, maken de inzichten concreet, zichtbaar en merkbaar. Daarin ga je oefenen met nieuw gedrag en maken we de vertaalslag naar je dagelijkse werk en leven. 

In mijn trajecten maak ik gebruik van mijn jarenlange kennis en ervaring met hele waardevolle instrumenten en methoden. Dat noem ik mijn bouwstenen. Hier lees je meer over mijn manier van werken.

Plek

Plek is voor mij belangrijk. Ik werk vanuit een heerlijke plek in de Haarlemse Kweektuin. Een plek waar je direct al ruimte voelt zodra je het hek van het park doorloopt.

Ook kies ik vaak in overleg om de duinen in te gaan. Wandelcoaching. In contact en in beweging kan een prachtige en effectieve combinatie zijn.

Aanleiding voor coaching

Loopbaan vragen

Wil je zicht op waar het jou om te doen is, wat jou onderscheid van anderen en wil je daadwerkelijk aan de slag met je profilering?

Op zoek naar nieuwe energie?

Een volgende stap maken

Wil je in kaart brengen waar je kracht, drijfveren, talenten en groeikansen liggen?

En met volle kracht richting je professionele en persoonlijke toekomst bewegen?

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je ontdekken hoe je meer vanuit je kracht leeft?

 

Mijn manier van werken

Elk traject is uniek omdat elk mens en daarmee elke vraag uniek is. Wel put ik uit een aantal bouwstenen. Zo bouw ik ook jouw traject op tot een programma wat jou echt verder helpt! 

DISC analyse

Wat geeft jou energie? Welke gedragsstijl laat jij van nature het makkelijkste zien? Iedereen gaat anders om met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. Elke gedragsstijl kent zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Door een helder zicht op jouw persoonlijke profiel kun je het maximale rendement uit jezelf blijven halen. Een talentenanalyse bestaat uit een uit een online vragenlijst, een uitgebreide en praktische rapportage en een coachgesprek. Vaak combineer ik de talentenanalyse met de drijfverenanalyse. Zo krijg je niet alleen inzicht in wat je doet maar ook waarom je doet wat je het liefste doet!

Drijfverenanalyse

 Waarom doen we de dingen die we doen - wat zet jou in actie? Het antwoord ligt voor een belangrijk deel in je innerlijke motivatoren of drijfveren, ook wel Driving Forces genoemd. Ze bepalen in belangrijke mate hoe we de wereld om ons heen ervaren en wat we waarderen of afkeuren. Hoe meer de passies, voorkeuren en interesses worden gebruikt en gestimuleerd in jouw (werk)leven, des te groter de kans dat je voldoening voelt bij wat je dagelijks bijdraagt. Een drijfverenanalyse bestaat uit een online vragenlijst, een uitgebreide en praktische rapportage en een coachgesprek.

Soulbranding 

Soulbranding is een online programma, ontwikkeld door Ilonka de Haan. Met de thuiswerktool (met 22 opdrachten), het boek ‘Het Merk IK’ en het personal brand assessment kun je zelfstandig aan de slag. De talenten- en drijfverenanalyse zijn onderdeel van het traject. 

Ik ben trots dat ik gevraagd ben om ook met deze tool te werken. Het programma is in te zetten als losstaand programma (zie de Soulbranding Journey) maar vaak zet ik deze ook in als onderdeel van maatwerk programma's voor in-companytrajecten binnen organisaties.

Systemisch werk

Je bent onderdeel van een systeem. Je groeit op en ontwikkelt je in systemen met je ouders, je schoolklas, je team, een vereniging en weer later werk je in systemen, zoals in een organisatie. Iedereen heeft een plek in het systeem, er is sprake van een ordening. Met opstellingen kun je je eigen plek en de positie die anderen innemen op diep niveau leren kennen. Dit geeft ruimte voor acceptatie en maakt dat je kunt gaan bewegen, vanúit je kern. Opstellingen maken blokkades zichtbaar. Door de ervaring van een opstelling kan je perspectief verschuiven, dingen vallen op hun plek. Dit zorgt ervoor dat je kunt gaan doen wat je vanuit je hart echt wilt, vanuit vrijheid je eigen plek kunt gaan innemen. Mijn eigen ervaring met systemisch werk heeft mij veel opgeleverd, het letterlijk ervaren wat jouw plek is gaat dieper dan welk gesprek dan ook. Ikzelf hou van een praktische toepassing, laat je verrassen en ga ervaren wat het systeem je te bieden heeft!

Voice Dialogue

Bij Voice Dialogue onderzoeken we welke “ikken” bij jou het meest aan het stuur zitten. Vaak zijn deze "ikken" zo vertrouwd dat je denkt dat jij dit bént. Deze speelse coach vorm zorgt voor nieuwe bewustwordingen. We laten diverse “ikken” aan het woord en laten je ervaren dat jij zelf de vrijheid hebt om te bepalen wie voorin de bus mag komen zitten. Hoe anders is het om voorafgaand aan een moeilijk gesprek niet de voorzichtige subpersoon maar juist de zelfverzekerde voorin de bus te schuiven!.

Lichaamswerk

Voor wezenlijke transformatie is vaak meer nodig dan bewustwording met je hoofd. Er bestaat ook nog zoiets als lichaamsbewuste en sociaal bewustzijn. Een andere manier van "weten" , andere intelligentie! Deze kunnen worden ingezet worden om complexe situaties te verhelderen en nieuwe oplossingen te ontdekken.

Transformational presence of embodied leadership bestaat uit prachtige methoden waar ik je graag meer over vertel, leer maar vooral laat ervaren!

Ontdekken wat Amèr Coaching vandaag al voor jou kan betekenen?

Maak vrijblijvend kennis met mij

Oog voor kwaliteit!

Erkend Coach bij de STIR, keurmerk voor professioneel begeleiden

Gecertificeerd consultant TTI Success Insights Benelux voor de gedrags-DISC analyse, drijfveren en Driving Forces analyse

Voor overige en meest up-to-date certificeringen en opleidingen verwijs ik graag naar mijn Linkedin pagina

Referenties van mijn klanten

“Overwogen, getwijfeld, gezocht en gelukkig Annemarie getroffen. Ze heeft me met haar inlevingsvermogen, positieve instelling en zonder te (ver)oordelen helpen zoeken naar mijn drijfveren. Hiermee heb ik weloverwogen de volgende stap in mijn carrière kunnen zetten. De gesprekken met Annemarie heb ik als zeer ontspannen en waardevol ervaren waarbij ze niet schuwt om je kritisch naar jezelf te laten blijven kijken. Inmiddels heb ik het roer succesvol volledig omgegooid en heeft Annemarie hierin met haar aanpak een belangrijke rol gespeeld waarvoor ik haar heel lang dankbaar zal blijven.”

Alvarito

“Met Annemarie heb ik een interessant coachingstraject doorlopen. Ze is erg doortastend in het voorhouden van een spiegel en je te laten graven totdat je bij de kern van een bepaald obstakel komt. Dit in combinatie met de nuttige en zeer relevante testen die zij heeft afgenomen en uitvoerig met mij heeft besproken en geïnterpreteerd, heeft dit geleid tot meer zelfinzicht op zowel professioneel als privé gebied. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een zeer uitdagende en interessante functie uitbreiding. Bovendien heeft zij een zeer aangename en integere persoonlijkheid waardoor het heel makkelijk is om (persoonlijke) ervaringen te delen. Kortom, ben zeer te spreken over Annemarie en raad haar zeker aan voor een ieder die qua werk een moment van bezinning, zelfreflectie of een duw in de goede richting kan gebruiken.”

Sandra

Vragen?

Samen eens sparren over een ontwikkelingsvraag in jouw organisatie? Vanuit mijn brede HR –achtergrond, drive en ervaring, denk ik graag met je mee en zorgen we in co-creatie voor een nieuwe beweging. Ik neem snel contact met je op om verder te praten.

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

Contact

bezoekadres

Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
(Locatie Haarlemse Kweektuinen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093

BTW NL001605734B12