Disc en
drijfverenanalyse

 

Waarom doe je de dingen die je doet?

Disc en drijfverenanalyse

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen en teams één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun intrinsieke motivatie, gedrag en drijfveren. En die van de ander. Ze zijn zich ook bewust van de beperkingen en van de gebieden waarop ze minder effectief zijn.

Everything is pretty simple, just try another way to watch

Gedragsanalyse

Disc analyse

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoefte.

Ik ben al jarenlang gecertificeerd bij TTI Success Insights. De DISC-analyse is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen.

De basis van de Gedragsanalyse van TTI Success Insights is het DISC-model van de Amerikaanse psycholoog William M. Marston. Met de TTI SI Gedragsanalyse wordt gemeten op welke manier een respondent omgaat met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. TTI SI brengt aan de hand van de DISC-scores de unieke gedragsstijl van een individu in kaart. Elke gedragsstijl kent zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Met behulp van de TTI SI Gedragsanalyse worden deze kwaliteiten en valkuilen zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Dit levert waardevolle informatie op voor medewerkers, teams en organisaties.

De TTI SI Gedragsanalyse is een waardevol hulpmiddel in je professionele ontwikkeling. De Gedragsanalyse van TTI SI geeft teams een universele taal, DISC, waardoor er effectiever gecommuniceerd wordt. Organisaties hebben met de Gedragsanalyse een sleutel in handen tot onder andere effectief people management en coachend leiderschap.

Iedereen heeft vier kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en helemaal uniek is.

Doe hier de gratis thuiswerkanalyse!

Wat beweegt jou

Drijfverenanalyse

Drijfveren bepalen wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn om in actie te komen. Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag. Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat je drijfveren matchen met je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert en zal jouw motivatie verhogen. Bij drijfveren gaat het er om wat jou beweegt. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in autonomie en individuele vrijheid of ga je meer voor macht en status?

 

Meer inzicht en beter samenwerken

Speciaal voor teams

De DISC analyse is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl. Voor iedereen die beter wil leren afstemmen / meer invloed wil uitoefenen op anderen. Het vergroot je kennis van je eigen gedrag, actie en reactie. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen beter zichtbaar.

Mijn DISC teamtraining is geschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen en (nog) beter wil communiceren en samenwerken. Dit is vooral een must voor teams die intensief samenwerken. We maken een teamwiel waarin alle teamleden hun plek op het wiel krijgen op basis van hun persoonlijke profiel.

Juist deze tijd vraagt om goeie gsprekken voeren met elkaar. Het is een intense tijd waarin wij graag met jouw team in gesprek gaan. Lees hier meer over ons speciale aanbod: samenwerken: hoe willen jullie dat?

Extra onderdeel: Drijfveren van teamleden analyseren

Als extra onderdeel van een DISC team dag is het mogelijk om ook de drijfveren van de teamleden te analyseren. Stel een teamlid is gedreven door het individualistische en een andere teamlid voornamelijk gedreven door het zakelijke, wat doet dit dan met de samenwerking? Hoe zie je elkaars sterkten en waar zitten de mogelijkheden om nog beter samen te werken? Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met deze analyses krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen.

Ontdekken wat Amèr Coaching vandaag al voor jou kan betekenen?

Maak vrijblijvend kennis met mij

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

bezoekadres

Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
(Locatie Haarlemse Kweektuinen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093
BTW NL001605734B12