Hoe zit het met jouw mentale kracht op dit moment Hoe hou jij jezelf staande? Wat heb jij daarin nodig?

Om zicht te krijgen op hoe jij in elkaar steekt, gebruiken wij graag de DISC kleuren.

De komende week staat elke dag een DISC-kleur centraal. Aan jou de uitnodiging om te zien welke kleur het meest overeenkomt met jouw stijl en je voordeel te doen met de tips die daarbij passen.

Wil je hier meteen mee aan de slag? We hebben een interessant aanbod met 25% procent korting als je jezelf deze week opgeeft!

Deze week van de werkstress is het thema Mentaal Sterk. Mentale kracht krijg je als jouw kwaliteiten gewaardeerd worden op je werk en als jij op je plek zit. Hou jij van een zekere mate van stabiliteit in je werk? Hou je ervan als jij je werk kunt doen zonder al teveel afleiding en verandering?. Je biedt ruimte voor emoties en hebt een luisterend oor. Daarom weten je teamleden jou makkelijk te vinden al laat jij je niet meteen horen in een teammeeting. Je wilt de dingen die je hoort en voelt bij jezelf, even laten bezinken. Reflecteren is voor jou dan ook zo logisch als wat. Herken jij jezelf in deze Groene DISC gedragsstijl?

Ook deze stijl heeft haar eigen kwaliteiten die zorgen dat jij kunt stralen op je werk. Belangrijk om jouw kwaliteiten goed te kennen en ook te weten wat bij jou zorgt voor onrust, stress. 

Tip voor jou is om af en toe bedenktijd te vragen als er te veel tegelijk gebeurt en als wordt gevraagd om snelle actie. Pak de tijd om even te evalueren: “wat vind ik hiervan”? en geef dat ook aan. Van daaruit kun jij namelijk weer verder, als je weet wat er van je wordt verwacht, kunnen ze van jou op aan, 100!.

Tip van woensdag

Houd jij graag de vaart in het werk, in jouw projecten en zou je jezelf als daadkrachtig omschrijven? Dan is het voor jou fijn om de lijntjes kort te houden met collega’s, doelstellingen aan te scherpen en ook de focus te leggen op zaken waar je wel controle over hebt, bijvoorbeeld jouw eigen planning en het resultaat waar je naartoe werkt. Jouw aandachtspunt zal zijn om niet te vergeten je collega’s te betrekken of hen te informeren over waar je naartoe op weg bent, anders kunnen ze je wellicht niet meer volgen. Laat je niet afleiden maar betrek ieder die relevant is kort en bondig. Dan kom jij volledig tot je recht!

Tip van dinsdag

Ben jij graag in contact met anderen, collega’s of klanten? Vind je het lekker om jouw ideeën te delen en anderen te overtuigen of mee te nemen in de richting die jij al voor je ziet? Hou je ervan om bezig te kunnen zijn met nieuwe kansen, andere manieren en hou je van een beetje reuring om je heen?Dan is de kans aanwezig dat jij een gele voorkeursstijl hebt. In dat geval is het  belangrijk dat je je niet te veel afzondert, niet teveel bezig hoeft te zijn met het volgen van processen en procedures. Dat zijn namelijk dingen die jou geen plezier opleveren maar eerder stress geven. Zorg er liever voor dat je dagelijks (ook als je thuis werktt) een contact – moment hebt met collega’s. Samen sparren, elkaar horen, ideeën delen dat geeft jou energie!

Tip van maandag

Hou jij ervan om orde scheppen in chaos? Verbeter je graag processen en ben jij scherp op de kwaliteit die jij zelf of je team levert. Dan is de kans groot dat jij een blauwe voorkeursstijl hebt. Realiseer je goed dat jij graag voldoende tijd en aandacht wilt besteden aan jouw opdracht. Vraag daar dan ook om wanneer dit enigszins mogelijk is. Ook ben jij degene die behoefte heeft aan structuur, ook bijvoorbeeld tijdens jullie teammeeting. Breng dat in, daarmee help je waarschijnlijk niet alleen jezelf. Als jij je opgejaagd voelt door tijdsdruk, vraag dan om extra tijd om het werk naar jouw maatstaven te kunnen uitwerken, wel zo belangrijk ook voor de kwaliteit van jullie team.

Wil jij jouw kwaliteiten nog beter benoemen en werk naar je toe trekken waar je veel plezier uit haalt? Doe deze maand nog een DISC analyse, incl. coachgesprek en  ga deze week nog in op het speciale Week van de Werkstress aanbod!

Kijk voor ons aanbod in de week van de werkstress. Wanneer je je deze week opgeeft, krijg je een korting van maar liefst 25%! Misschien een tip om dit idee mee te nemen in je eindejaarsgesprek? Vaak hebben werkgevers mogelijkheden om dit soort ontwikkelingskosten te financieren. Ik denk graag met je mee hoe je ook hierin goed voor jezelf kunt zorgen!

MELD JE HIER AAN. Ik neem dan contact met je op om te bespreken of dit aanbod past bij je behoefte en vraag. Je zit dus nog nergens aan vast (maar hebt wel vast de eerste stap gezet!).

Gun jij jouw team ook dit inzicht? Kijk hier voor ons passende aanbod!