Over

 

 

 

Over mij

Ik ben geboren in 1970 als jongste dochter in Haarlem in een liefdevol nest met een zus van twee jaar ouder. Vanuit mijn familiesysteem is mijzelf laten zien een thema. Liever paste ik mij aan en hield ik rekening met wat er van mij verwacht werd: zo maakte ik het de ander makkelijk en houden we het gezellig. Ook ontstond voor mij de overtuiging dat werken niet persé “leuk” is. Deze optelsom maakte dat ik een lange tijd “mijn handrem” erop gehouden heb. Zonde maar onbewust toen nog. Tijdens mijn eerste coach opleiding werd ik mij hier bewust van en heb ik de eerste stap naar vrijheid en levenskracht hervonden, leven zonder de handrem. Ik had vanaf dat moment een keuze!

Na mijn HEAO en rechtenstudie is mijn carrière pad al snel naar HR gebogen. Daar is mijn fascinatie voor mensen in organisaties begonnen, Het viel mij al snel op dat veel mensen op het werk een beperkte rol aannemen: jezelf op ware grootte kan daar een uitdaging zijn waardoor bijvoorbeeld veel talenten op de bagagedrager laten liggen wanneer je de deur van je werk binnenstapt. Zonde!

In 2009 ben ik mijn eigen coachpraktijk gestart Ik combineer op deze plek mijn HR-ervaring, de kennis en ervaring uit mijn uiteenlopende coachopleidingen met mijn levenservaring.  Inmiddels op mijn eigen plek bij het Haarlemse Seinwezen. Zelfstandig maar niet alleen. Verbonden en in samenwerking met mensen die mij versterken en aanvullen. Zo blijf ook ik steeds leren en in beweging.

Wat een rijkdom!

De naam van mijn bedrijf is Amèr Coaching. Daarin zitten mijn initialen, A van Anna, M van Maria en R van Reeuwijk. AMR vond ik zo hard en te zakelijk, dat past niet helemaal bij mij.  Daarom is het Amèr geworden en dat is niet zomaar!

Mer – de zee

In Amèr zit ook een ander woord: “Mer”, de zee. Ze stroomt en er zit beweging in. De zee is altijd anders, voor mij altijd mooi. Het is onderdeel van de natuur, mijn grote inspiratiebron!

Ik hou ervan om het effect te zien van water wanneer je er een steentje in gooit: een kleine beweging zorgt voor een groots effect. Beweging tot stand laten komen en daarmee impact creëren is precies wat mij drijft.

Mère – moeder

Ook omvat Amèr het woord “mère”, wat moeder betekent in het Frans. Mijn drie kinderen doen mij elke dag opnieuw weer realiseren dat ieder mens en elk kind uniek is en het beste in hun vel zitten wanneer je ze écht kunt zien, met alles wat er is. Niet voor niets ook dat beide woorden in het Frans iets betekenen, want in Frankrijk ligt de basis van mijn zelfstandigheid en identiteit; op mijn 18e voor een vakantiebaan naar een vestiging van de Franse reisorganisatie Club Med en tijdens mijn rechtenstudie studeren aan de Sorbonne in Parijs, waar ik ook mijn lief heb gevonden!

Accent

En het accent?

Dat is waar ik het verschil maak door wie ik ben en wat ik doe, door mijn eigen uniekheid.

Over mijn netwerk

De mensen in mijn zorgvuldig opgebouwde netwerk zijn voor mij heel waardevol. Sterker nog; zonder hen kan ik mijn werk niet (goed) uitvoeren. Op al mijn klanten werk ik samen. Zo zorg ikvoor continuïteit en gegarandeerde kwaliteit. Ook werk ik met een account medewerker die mij ondersteunt en veel ervaring heeft met het vlekkeloos laten verlopen van projecten en coachpools.

Mijn netwerk bestaat uit veel verschillende coaches, die, net als ik, een achtergrond hebben in de zakelijke dienstverlening. Belangrijk omdat wij allemaal begrijpen welke krachtenvelden er kunnen spelen in organisaties. Allen hebben een schat aan ervaring en werken vanuit dezelfde filosofie als ik.

Over mijn partners

Eveline Bouman – Met Eveline deel ik mijn locatie het Seinwezen in Haarlem. Daar bundelen we onze ervaring, expertises en liefde voor DISC. Samen ontwikkelden we het online DISC programma. Ook zijn wij samen trotse eigenaar van de Kweektuin Academy, een op maat gemaakte online leeromgeving.

Hans Dekker – Talentwalks. Hans en ik delen de liefde voor wandelcoaching. Samen ontwikkelden we al diverse succesvolle programma’s voor organisaties met als thema: In contact en in beweging. Ook ontwikkelen we teamprogramma’s, workshops en zijn we collega teamcoaches.

Ilonka de Haan – Soulbranding. Ilonka is behalve inspirator en mentor ook een van mijn samenwerking partners op het gebied van  DISC en drijfverenanalyses.

Britt Malcontent. Met Britt werk ik samen aan People Development voor scale-ups en kleine tot middelgrote bedrijven. Lees hier meer informatie over wat we bijvoorbeeld voor je kunnen betekenen.

Ontdekken wat Amèr Coaching vandaag al voor jou kan betekenen?

Maak vrijblijvend kennis met mij

Cola met de dop eraf

Mijn eerste leidinggevende sprak de woorden: het lijkt alsof jij cola bent met de dop eraf. Pas later snapte ik wat hij bedoelde: ik benutte niet de volledige potentie die er in mij zat en wat men zag was slechts een flauw aftreksel van wat er zou kunnen zijn. Wat zou er gebeuren als de cola weer zou bruisen? Bij mij begon hiermee de zoektocht naar mijn kern, wat drijft mij? De dop? Die heb ik inmiddels vaker zelf in de hand; soms even dicht, even rust, terug naar mijzelf. Vaak bruisend, in contact met anderen, levendig en energiek. Soms ook overstromend, teveel gevend met gevaar voor uitputting. Maar het mooie is dat ik zelf de regie kan pakken, heb mijn eigen dop in de hand!

Dat noem ik vrijheid en dat gun ik nog veel meer mensen!

Of stel je vraag en laat een berichtje voor mij achter

Je kunt je vraag of berichtje ook hier achter laten. Ik neem dan snel contact met je op om eens verder te praten. Leuk!

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

bezoekadres

Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
(Locatie Seinwezen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093
BTW NL001605734B12