Een deelnemer verzuchtte: had ik dit inzicht maar eerder gehad, Ik wil zo graag betrokken worden en weten wat er speelt. Nu snap ik waar dit vandaan komt, het is mijn gele voorkeursstijl. Voor veel van mijn collega’s in het team werkt dit heel anders! Behalve mij irriteren kan ik ook een ander keuze maken. Bijvoorbeeld aan mijn meer taakgerichte collega’s zonder al te veel emotie, duidelijk maken hoe dit ons gezamenlijk doel kan dienen  Dat scheelt een hoop negatieve energie zeg, poeh! Wat een opluchting!

Zojuist weer een team virtueel begeleid met het DISC model als onderlegger. De kracht van kleur is de titel van het programma en dat is niet voor niks, merken we elke keer weer.  We hadden het team opgedeeld in subgroepen waar ze ruim tijd kregen om in te zoomen op hun behoeften. Bij verandering, samenwerking in het werken in deze Corona tijd. Zien wie jouw behoeften delen en welke andere behoeften er in het team spelen, kan juist in deze tijd een boost geven in de samenwerking. En dat is nodig in deze tijd waarop het lijkt alsof je alles in je eentje aan het doen bent.

Tijd nemen om op deze manier met elkaar te verbinden maakt een ander gesprek mogelijk. Geeft je inzicht in hoe het voor jou werkt en hoe jullie als team in elkaar zitten. Op elkaar afstemmen maakt samenwerking effectiever en makkelijker. Ook of nee sterker nog: juist wanneer je op afstand moet samenwerken!

Meer weten over onze aanpak? Lees hier meer of neem gewoon even contact op!