Het voorjaar is net begonnen.
De bollen schieten uit de grond, blad komt weer van de kale bomen en dat wat in de herfst en winter niet zichtbaar werd, ontluikt nu zachtjes aan weer voorzichtig.

Hoe zit dat met jou? Met de natuur als voorbeeld (uh..we zijn onderdeel van de natuur natuurlijk) een mooi moment om bij jezelf eens na te gaan hoe jij tevoorschijn komt.
Nou?

Haha, ik ben beter in vragen stellen aan de ander dan ze voor mijzelf te beantwoorden. Dat blijkt wel weer. Typisch een mechanisme waardoor ik mijzelf niet (meteen) hoef te laten zien.
Niks mis mee in veel gevallen.
Het wordt een probleem wanneer je voelt dat het je frustreert. Wanneer je je bewust bent van een rem of een blok aan je been waar je meer grip op wilt.

Ik volg een super waardevol programma bij Petra de Bruijn, De reis naar de top, waarin ik samen met de rest van de deelnemers, word uitgedaagd om mijzelf steeds meer te laten zien en daarmee onze eigen grootsheid te omarmen.

Grootsheid omarmen ja, dat klinkt nogal…groots. Ik ervaar dat dit gaat over de essentie van mijn begeleiders vak.
De ander in zijn of haar grootsheid ontmoeten, vraagt hetzelfde van mij.

Daarin grenzen ontmoeten van elkaar en daarbij aanwezig blijven. Juist daar waar het zo spannend is en ik het liefst makkelijk van weg beweeg. Mijzelf uitspreken en daarin overtuigingen en gedachten die mij daarbij weghouden, liefdevol negeren. Mijn licht laten schijnen op niet alleen de stukken die makkelijk zichtbaar zijn maar ontdekken van meer verborgen kanten.. Kanten die jij en ik om vaak logische redenen uit ons systeem van herkomst, hebben leren toedekken omdat die er niet mochten zijn of niet zo werden gewaardeerd.

Steeds meer mijzelf zijn en laten zien. En daarin anderen ook uitnodigen.
Op veilig terrein in eerste instantie. Een op een, op een prettige plek zonder pottenkijkers. En daar vanuit gaan oefenen in het wild, met pottenkijkers en de context die daar misschien wel iets van vinden. Stap voor stap.
Zodat mensen (in organisaties) worden uitgenodigd steeds meer van zichzelf te kunnen en durven laten zien. Meer vrijheid ervaren en meer vervulling.
Ik word daar blij van!

Ik zal je de komende tijd meenemen en ga schrijven over wat ik tegenkom op deze reis, om daarmee jou en anderen te inspireren (zo herken je misschien ook mijn reisleiders achtergrond!). Staaltje mijzelf laten zien:)

To be continued!