Heb jij ook zo’n mooie lente?

zaadjesZoals al eerder verteld, heb ik mij half april officieel aangesloten bij TalentFirst. Tijdens mijn presentatie aan al mijn mede-friendchisenemers, deelde ik als kadootje een zakje bloemzaadjes uit met daarbij mijn visitekaartje. Opdat er maar veel mag gaan bloeien deze zomer had ik er nog bij gezegd..

Dochter Suus houdt van tuinieren maar meer nog van bloemen dus die heeft lang achter mij aangelopen met het meegebrachte zakje met zaadjes. Mam, zullen we het planten? Ik gaf haar een pot uit de schuur en ze heeft het hele zakje erin gestopt, de zaadjes waren immers zo klein. Wat moest dit nou worden, we hadden er een hard hoofd in. bloeiMaar wat schetst onze verbazing: de hele pot zit inmiddels vol met jonge scheutjes! Stiekem eigenlijk veel te vol!

Mooie metafoor voor de fase waar ik nu in zit.

Ik las gisteren een boek wat gaat over “anders handelen door anders kijken”. Daarin werd (onder andere) gesproken over het fenomeen van een zaadje. Het zaadje is gemaakt om tot bloem te worden. Het weet niet wat er gaat gebeuren, het heeft de bloem nog nooit gezien. Het kan misschien niet eens geloven dat het de mogelijkheid heeft om een bloem te worden. Toch groeit hij uit al is de reis van zaadje naar bloem lang en zal het altijd veiliger zijn om niet aan de reis te beginnen want het pad is onbekend en er zijn geen garanties.

En dat geldt natuurlijk ook voor ons: wij zijn gemaakt om te bloeien maar er zijn geen garanties. Er is dus moed voor nodig om dit te doen en tegelijkertijd hebben we eigenlijk geen keuze…herkenbaar?

Het inspireerde mij om dit te delen juist omdat ik op dit moment volop bezig ben met zaaien. Nieuwe ideeën, plannen,  trainingen, klanten en collega’s. Als ik mijzelf tijd gun om te genieten, zie ik al her en der een groen scheutje, hoe fijn! Waar ik voor op wil passen is dat ik straks uit mijn “potje”knap! Voor mij tijd om focus aan te brengen want anders is de grond straks niet zuurstofrijk genoeg om te bloeien. Tijd om weer eens stil te staan, orde op zaken te brengen, mij te laten inspireren, opnieuw prioriteiten te stellen, yoga te doen en te ontspannen, dat is wat mij energie geeft om te bloeien! Zeker in het kader dat alles wat aandacht krijgt, groeit. Aandacht geven aan de dingen die ik belangrijk vind dus!

Hoe zit dat bij jou? Benieuwd hoe jouw bloem er straks uitziet? Ik fungeer graag als pokon (of als tuinierster als je wat meer nodig hebt)!