Afgelopedrijfveern weekend las ik deze spreuk op de coach-kalender en wilde dit graag met jullie delen. Naar mijn idee wordt niet voor niets veel over drijfveren gesproken: wat is er fijner om te doen waar je blij van wordt? Toch bemerk ik dat het op zoek gaan naar  drijfveren mensen onrustig kan maken: “Tuurlijk, ik wil wel graag doen wat ik graag wil maar mijn baan opzeggen? In deze tijd?”

Denk eens wat er gebeurt als ik erachter kom dat mijn passie is om met een tandenborstel de voegen van de tegels van de badkamer te schrobben. Zou dat moeten betekenen dat ik als schoonmaker moet gaan werken? Nee toch? Ik haat namelijk schoonmaken maar een paar voegen wit maken is zo gebeurd en ik hou van een onmiddelijke beloning!

Dit voorbeeld geeft voor mij de kracht van onderzoeken van je drijfveren weer: erachter komen welk van de taken jou doet schitteren én hoe je de omstandigheden kunt creëren om dat gevoel zo vaak mogelijk te ervaren, juist ook in je huidige werk! Wanneer je weet wat jou drijft, kun je hierrnaar bewust op zoek gaan en aandacht geven aan dat wat jou energie geeft (en minder tijd morsen aan dat wat je juist energie kost).

Op je veren drijven in plaats van op je tandvlees, mooi toch! Amèr Coaching helpt je er graag bij!