Aanpak

 

 

ik ga door tot er echt beweging ontstaat

Aanpak

Mijn aanpak is gestoeld op drie pijlers: inzicht, vertaling en actie. Het begint dus bij bewustwording, inzicht in wie je bent en wat je daar heeft gebracht. Automatische patronen komen aan het licht en worden afgestoft. De zogenaamde groef waar je snel indraait als je je niet bewust bent. Waar nodig worden nieuwe effectieve patronen verkend en daarmee je repertoire vergroot. Vervolgens kijken we naar wie je nog meer kunt zijn, de vertalingsfase. Met de laatste fase zorgen we dat de verandering zichtbaar wordt en duurzaam. Dat is voelbaar en zichtbaar!

Door aan te sluiten bij je levensmissie, drijfveren en waarden werken we op het niveau van zingeving. Je leert geen ‘trucjes’, maar je krijgt zicht op wie je echt bent, waar het echt over gaat, zonder de bullshit. Vervolgens maak je de vertaalslag naar concreet gedrag in de dagelijkse praktijk, kun je keuzes gaan maken, je eigen leven en loopbaan vormgeven. 

Meer weten? Lees hier meer over mijn manier van werken.

Je leert geen ‘trucjes’,
maar je krijgt zicht op wie je echt bent

Waarom kiezen voor coaching en voor mij als coach?

Heel eerlijk, omdat  je het waard bent én de verantwoordelijkheid hebt om jezelf serieus te nemen (net als de mensen in jouw organisatie trouwens).

Coaching is mijn vak. Ik snap heel goed dat je niet zomaar je ziel en zaligheid bloot geeft. Je wilt wel dat het werkt en het door jou gewenste effect heeft. En ja, daar is wel iets meer voor nodig.

Ik heb jarenlange ervaring met het coachen van heel veel mensen en teams van allerlei niveaus en uit uiteenlopende bedrijven en organisaties. Daarnaast ben ik zelf jarenlang werkzaam geweest in verschillende organisaties in HR-rollen Ik ken de dynamiek in organisaties en voel dan ook snel aan waar je je begeeft. Na mijn basisopleiding coachen in 2009, volg ik jaarlijks diverse opleidingen en intervisies. Zo blijf ik zelf ook steeds in contact met mijzelf en bewegen in de richting waarvan ik voel dat het de juiste is.

Mijn hart ligt bij het verder helpen van leiders uit middelgrote bedrijven, dat is mijn richting. Als juist zíj zelf gaan ervaren en doorleven wat het benutten van potentie, de kracht van aandacht en het plezier van bewegen betekent, heeft dit direct impact op zijn of haar omgeving. Daarmee reikt mijn impact verder en wordt de ook potentie van onze coaching optimaal benut, een mooie win-win!!

De sessies vinden plaats op een inspirerende plek in Haarlem waar we volop bewegingsruimte hebben (we gaan namelijk niet alleen maar praten) en ook naar buiten toe kunnen om te wandelen en de natuur te benutten.

Mijn coaching bestaat uit zelfonderzoek voor bewustwording  en in beweging komen.

Dit doen we op twee manieren:

  • tijdens onze live coach sessies.
  • en tussendoor met de oefeningen in onze online Academy die je aan het denken en in actie zetten.  Een beproefde combinatie in zowel individuele als in teamtrajecten.

Succesfactoren voor coaching

We bepalen samen de meetlat – wat wil je bereiken, hoe ziet de wereld eruit als je daar bent. Het verschil tussen de gewenste situatie en de eigen bijdrage in de huidige situatie, vormt je leerproces.

Context: De context is de omgeving waarin de coachvraag zich afspeelt. De werksituatie. De context geeft zicht op wisseling van perspectieven. Zoals jij zaken benoemt, vermoed jij dat jouw leidinggevende dat ook zo ziet? En je collega’s, waarin verschillen zij van mening met jou en waarom? De wisselwerking tussen jou en de context is van wezenlijk belang bij hoe je de huidige situatie ervaart vanuit jouw perspectief.

Eigenaarschap – wat ligt er in jouw invloedssfeer? Hoe ga je jezelf daaraan houden?

IJsberg – Welke opvattingen zitten er onder jouw gedrag? Dat vereist zelfreflectie!

Hier-en–nu – Niet “praten over”, we gaan vooral ervaren in het hier en nu. Hier worden de andere succesfactoren zichtbaar, daar zit de crux van mijn trajecten.

Zullen we eens verkennen of mijn coaching iets voor jou is?

Plan een vrijblijvende kennismaking met mij in

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

bezoekadres

Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
(Locatie Seinwezen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093
BTW NL001605734B12