Ons SLIM aanbod

voor oganisaties

 

 

Onze filosofie

Aanbod voor MKB organisaties

Wij geloven erin dat aandacht voor talent nu en in de toekomst, essentieel is om succesvol te zijn en groei te realiseren. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een pragmatische aanpak met visie. Met de juíste aandacht presteert je personeel beter, bind je hen langer aan je organisatie en benut je hun volledige potentieel. Dat zie je terug in je bedrijfsresultaat.

Wij bieden een aanpak die aansluit bij jullie praktijk. Altijd met de organisatiedoelstelling als startpunt, kijken we samen naar je personeelsbestand. We kijken naar wie je nu in huis hebt en wat je in de toekomst nodig hebt. We bepalen die doelgroepen waar de winst te behalen is. Vervolgens adviseren we over een aanpak die de gekozen doelgroepen gericht aandacht geeft. We adviseren over hoe dit te doen en helpen zo nodig ook bij het uitvoeren. We werken samen met HR en in opdracht van directie/RvB.

We zetten onze eigen praktijkervaringen vanuit grote, meer corporate ondernemingen in en vertalen die naar wat werkt voor jouw organisatie. Dit doen we omdat we graag als betrokken partner bijdragen aan een zichtbaar resultaat, om jou als leider te helpen jullie groei te realiseren.

 

Motivatie en betrokkenheid

Investeer SLIM in de ontwikkeling van je medewerkers

Jij als MKB-ondernemer weet dat het cruciaal is om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van je mensen. Je weet dat wanneer je in staat bent om te zien wat je mensen nodig hebben en ze daarin kan begeleiden, dat je dan een veel interessanter bedrijf bent om voor te werken. Dit levert motivatie en betrokkenheid op die je nodig hebt om verder te groeien. Het heeft ook nog ‘ns impact op het ziekteverzuim, de klanttevredenheid en je imago.

Maar je hebt het simpelweg te druk! Je bent elke dag aan het jongleren met je tijd. Wij snappen dat en bieden je een programma waarmee we kostenefficiënt en concreet zorgen dat er gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van jouw mensen en je organisatie. Dit jaar kun je zelfs profiteren van de SLIM is de regeling waarmee je 60 tot 80% van de kosten terug kunt krijgen van de overheid. Klinkt slim toch?

 

 

Inhoud programma

Ons programma bestaat uit 3 onderdelen waarbij onderdeel A het fundament vormt voor de (optionele) bouwstenen van onderdeel B en C.

Onderdeel A: Ontwikkelanalyse

Stap 1: Inzicht

  • Intake: Tijdens een startsessie bespreken we de organisatiedoelen, de context en het proces 
  • Ontwikkel-Scan: medewerkers ontvangen een digitale vragenlijst – invultijd 15 minuten 
  • Ontwikkelrapport: we brengen de leer- en ontwikkelbehoefte in beeld voor je organisatie.

Stap 2: Vertaling

  • Workshop: We bespreken tijdens deze workshop het rapport met het management en adviseren over te nemen vervolgstappen 
  • Ontwikkelplan: ons advies gekoppeld aan de organisatiewensen en mogelijkheden worden gebundeld in een praktisch ontwikkelplan voor de organisatie 
  • Aan de slag: we ondersteunen de beslisser bij de keuze voor het vervolg van het programma en adviseren over het start-klaar krijgen van de organisatie.

Onderdeel B: Ontwikkelversneller

Bouw een lerende organisatie met een keuze uit onze bouwstenen om je mensen en je organisatie blijvend te ontwikkelen en versterken.

Onze bouwstenen:

❖  Individueel ontwikkelgesprek: medewerkers ontvangen een persoonlijk (coach) gesprek met de ontwikkelscan als basis.

❖  E-coaching: de medewerker kan een e-coach gesprek aanvragen voor ondersteuning bij ontwikkelvragen zoals bijvoorbeeld het maken van een persoonlijk ontwikkelplan.

❖  Workshop POP-gesprekken voor leidinggevenden: worden getraind in het voeren van een ontwikkelgesprek met medewerkers

❖  Workshop POP voor medewerkers

❖  Workshop Talentbranding: we helpen de medewerker om zichzelf krachtig en onderscheidend neer te zetten.

❖  Individuele coaching n.a.v. een leervraag

❖  Workshop Job craften of baan boetseren

❖  Loopbaantraject: Individuele coaching

❖  Periodieke loopbaan en motivatie gesprekken

❖  Teamontwikkeling sessies

❖  Coaching van ‘de eenzame directeur’: Hoe staat het met jóuw ontwikkeling?

Onderdeel C: Ontwikkelhuis

Met de bouwstenen uit dit onderdeel, borgen we ontwikkeling blijvend aandacht krijgt binnen je organisatie.

Onze bouwstenen:

❖  een talent ontwikkelings programma of trainee programma (opzetten en uitvoeren) 

❖  Jobmarket: Samenbrengen van kennis over de verschillende medewerkers zodat je kunt zorgen dat je je mensen optimaal inzet en tegemoet komt aan hun ontwikkeling

❖ Workshop voor leidinggevenden: breng je talenten in kaart: Wie in de organisatie heeft er groeipotentieel (met gebruik van 9-box grid en talent-identificatie) en hoe behouden en ontwikkelen we hen.

❖  Workshop voor leiders: Successieplanning. Wat zijn de cruciale posities en hoe ziet de successieplanning voor deze posities er uit. 

❖  Talenten en drijfverenanalyse incl online omgeving met praktische tips.

❖  Workshop voor HR: hoe borg ik aandacht voor ontwikkeling incl jaaragenda en aansluiten bij bestaande processen

❖  Sparringspartner voor directeur/eigenaar: periodiek aandacht besteden aan de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Herijken, bijstellen of focus verleggen van de aanpak indien nodig.

Ontdekken wat Amèr Coaching vandaag al voor jou kan betekenen?

Maak vrijblijvend kennis met mij

Contact

Annemarie Reeuwijk

MOBIEL

06 24288554

bezoekadres

Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
(Locatie Seinwezen)

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

KVK 34367093
BTW NL001605734B12