Leef je volle potentieel
Header

Aanpak

Mijn succesfaktoren voor coaching:

  • We bepalen samen de meetlat – wat moet er gebeuren?
  • Eigenaarschap – Wie is daar verantwoordelijk voor?
  • IJsberg – Welke opvattingen vormen de basis voor het gedrag van de betrokkenen? Zijn ze bereid tot zelfreflectie?
  • Hier-en – nu – Welk gedrag en welke interactie zie ik als coach voor mijn neus en welk effect heeft dit op het bereiken van de meetlat?

Amèr Coaching kun je inschakelen voor zowel een eenmalige sessie of een traject op maat,voor individuen of voor teams.

Een mooi startpunt bij mijn coachtrajecten is een analyse van  talenten of drijfveren. Dat geeft inzicht (oh, zit dat zo!) en kan al een eerste beweging geven (oh maar nu ik dat weet, doe ik het anders).

Na het bekennen van de eigen “kleur”, kunnen we verder op onderzoek gaan en zorg ik ervoor dat de coachee ook écht de gewenste beweging gaat maken. Daar is meer voor nodig dan alleen inzicht! Door mijn brede achtergrond, kan ik putten uit diverse methoden, ik noem er drie:

Ik streef ernaar om minimaal één sessie te laten plaatsvinden in de buitenlucht: wandelcoaching, in de duinen. Ik heb geleerd en ervaren dat beweging en de symbolen die we betrekken uit de natuur, heel effectief zijn in veranderingstrajecten.

Voice Dialogue: welke “ikken” zitten aan het stuur en is dat het meest handig in deze situatie? We laten diverse “ikken” aan het woord en laten  de coachee ervaren dat hij zelf de vrijheid heeft om te bepalen wie voorin de bus mag komen zitten. Hoe anders is het om voorafgaand aan een moeilijk gesprek niet de voorzichtige subpersoon maar juist de zelfverzekerde voorin de bus te schuiven!

We zijn allemaal onderdeel in verschillende systemen.Inzicht in deze systemen kan heel waardevol en behulpzaam zijn in een veranderingstraject. We kunnen de situatie, maar ook familieleden en collega’s opstellen.  Dit noemen we  systemisch werken.

Op mijn linkedin pagina vind je een overzicht van gecertificeerde coachmethouden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: