Leef je volle potentieel
Header

Annemarie Reeuwijk

cropped-beeld-rood.gif

Amèr is opgericht door Annemarie Reeuwijk.

Het logo illustreert waar Amèr voor staat: het middelpunt staat voor de kern wie jij als mens bent. Vanuit de kern zijn er diverse verbanden te leggen die niet los van jou te zien zijn: je bent onderdeel van verschillende systemen en er bestaat een scala aan eigenschappen, kwaliteiten en schaduwkanten die maken tot wie jij bent, die jou je eigen kleur geven. Dat is geen statisch gegeven, het beweegt mee met de rol die je vervult of de fase waar jij je in bevindt. En soms is het gewoon (even) klaar, vandaar de punt die ook een belangrijk onderdeel is van mijn logo.

effect van coaching

In Amèr zit ook een ander woord: “Mer”, de zee. Ze stroomt en er zit beweging in. De zee is altijd anders, voor mij altijd mooi. Ik hou ervan om het effect te zien van water wanneer je er een steentje in gooit, een kleine beweging zorgt voor een groots effect. Net als het effect van verandering bij mensen dus!

 

kinderen

 

Ook omvat Amèr het woord “mère”, wat moeder betekent in het Frans. Mijn drie kinderen doen mij elke dag opnieuw weer realiseren dat ieder mens en elk kind uniek is en het beste in hun vel zitten wanneer je ze écht kunt zien, met alles wat er is.

 

 

Niet voor niets ook dat beide woorden in het Frans iets betekenen, want in Frankrijk ligt de basis van mijn zelfstandigheid; op mijn 18e voor een vakantiebaan naar een vestiging van de franse reisorganisatie Club Med en tijdens mijn rechtenstudie studeren aan de Sorbonne in Parijs, waar ik ook mijn lief heb gevonden!

En het accent? Dat is waar ik het verschil maak door wie ik ben en wat ik doe, door mijn eigen uniekheid.

blikje colaMijn eerste werkgever sprak de woorden: het lijkt alsof jij cola bent met de dop eraf. Pas later snapte ik wat hij bedoelde: ik benutte niet de volledige potentie die er in mij zat en wat men zag was slechts een flauw aftreksel van wat er zou kunnen zijn. Wat zou er gebeuren als de cola weer zou bruisen?

Bij mij begon hiermee de zoektocht naar mijn kern, wat drijft mij? De dop? Die heb ik inmiddels vaker zelf in de hand; soms even dicht, even rust, terug naar mijzelf. Vaak bruisend, in contact met anderen, levendig en energiek. Soms ook overstromend, teveel gevend met gevaar voor uitputting. Maar het mooie is dat ik zelf de regie kan pakken, ik ben mijn eigen dop!

Dat noem ik vrijheid en dat gun ik nog veel meer mensen!

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: